Een vijf wekelijkse introductie training in Shiatsu

Wie ben ik

Bart BloemersIk ben Bart Bloemers, een Brabander in Amsterdam, vader en zoon, grote broer, kameraad, een internetondernemer, wijnimporteur en shiatsu therapeut, een man en pelgrim.

Ik kom uit een arbeidersgezin. Mijn vader was metselaar en mijn moeder werkte in het magazijn. Toen ik 12 was, gingen mijn ouders uit elkaar. Ik groeide op in een klein Brabants dorpje. Een hechte sociale gemeenschap, geheel met eigen -ongeschreven- regels en humor. Vrienden kreeg je er gratis bij! Veel plezier maken in een vertrouwde omgeving. Het pad was min of meer uitgestippeld. Zo ‘overkwamen’ het doorlopen van de havo, heao en dienstplicht me. Mijn eerste echte eigen vrije keuze was om naar Amsterdam te gaan.

In Amsterdam bloeide ik op. Het plezier in het voetbal werd herwonnen. De liefde gevonden. Na de economische universitaire studie werd het internet werkterrein voor mijn ondernemerschap en analytisch denkvermogen. Zo werden internetsystemen doorgrond en ontstond mijn eigen onderneming: Badjo. De liefde kreeg vorm in een gezin met 2 kinderen. In het voetbal werd de kiem gelegd voor het latere voorzitterschap bij de club. Zo ontstond uit de vrijheid wederom een vaste structuur. Dit voelde beknelllend, als een strakke jas om mijn leven zat.

Het gezin werd tijdelijk vervangen door een lang gekoesterde pelgrimstocht. Een periode waarin de reis naar het binnenste van mezelf leidde. Zo veranderde voetbal in yoga. Spierkracht werd ingeruild voor lichamelijk bewustzijn. Het lichaam ontdooide. Het gevoel kwam erin terug. Stapje voor stapje werd het vertrouwen gewonnnen om de intuitie en gevoel als leidraad te gebruiken op mijn pad. Het hoofd viel omlaag naar de Hara: Het centrale punt in de buik. Dit aandachtspunt gebruik ik in mijn shiatsu.

Bart

Mijn passies

Mijn passie is verbindingen leggen. Ik word heel blij als twee onmogelijk dingen met elkaar verbonden raken en de energie vrijelijk stroomt. Vaak is het een subtiele handeling, een andere zienswijze, of een andere context creëren, waar een probleem als vanzelf oplost. Dit heb ik gedaan als internetondernemer. Dit doe ik als shiatsutherapeut. Dit zit in mij als mens.

Het is een fijn gevoel als de ‘flow’ er is: dat het hoofd, hart en hara op één lijn zijn. Of anders gezegd: lichaam en geest elkaar ontmoeten in het hart. Dat is de richting waarheen ik wandel.

Dit is een uitnodiging. Graag ontmoet ik jou: Op mijn shiatsu mat. Een ontmoeting met inspiratie, verbinding en vrije stroming van energie.